Scriitori Români

Hunger for Angels (Metropolitan Books, 2012) spune povestea deportării minorității rome germane în Gulagul sovietic în timpul ocupației sovietice a României. O altă scriitoare de origine română și laureată în viață a Premiului Nobel, Herta Muller (n.
Patru autori români de renume s-au aflat în Plymouth în noiembrie pentru a lansa o nouă carte într-o serie premiată care urmărește călătoria țării de la perioada de după Primul Război Mondial până la dezvoltarea comunismului Ceaușesc. Pop, Filip Matei Florian și Daniel Bănulescu au participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri organizată de jurnalista BBC Rosie Goldsmith intitulată Crossing continents: words to your ears. Actrița română Cristina Catalina și Primeval Bill au citit pasaje de carte selectate în cadrul spectacolului, care a urmat unui festival de muzică românească de trei zile.
Plymouth University Press a primit Premiul International Enterprise Award pentru seria de scriitori români. Patru cărți vor fi publicate în noiembrie, iar spectacolul va avea loc vineri, 19 noiembrie, la 5.30 pm, la Devonport Lecture Theatre, în clădirea Portland Square a Universității din Plymouth.
Romanul său de debut Little Fingers a fost publicat în limba engleză de Houghton Mifflin Harcourt în 2009 și urmărirea lui One Day The King în 2011. De asemenea, disponibil în limba engleză este Nostalgie de Julian Semilian tradus în direcții noi în Noi Direcții (2005) și Iubim Femeile, o colecție de eseuri publicate de Universitatea din Plymouth în Alistair Ian Blyth traducere în 2011.
După consacrarea sa literară s-a împrietenit cu Mihai Eminescu și a fost numit poet național român. Fostul corespondent Deutsche Welle Filip Florian s-a excelat cu cărțile sale, care au primit recenzii excelente. Când a publicat prima sa carte, publicată cu puțin timp înainte de moartea sa, Florian avea doar 28 de ani și a fost recunoscut ca scriitor de același calibru ca Proust și Kafka.
Începând cu romanul lui Aderca Orasele Scufundate (1936), scriitorilor Evrei popularizat literatura science fiction, o tendință care a devenit mai pronunțată în timpul anilor de regim comunist sub Vladimir Colin (1921-1991), Horia Aramă (1930-2007), I. M. Stefan (1922-1992), Radu (1921-2006), Adrian Rogoz (1919-1996), și Dorel Dorian (19-1930). Tipărirea cărților de cult românești a continuat în secolul al XVII-lea, după ce controversele provocate de Reforma Protestantă din Transilvania, țara Românească și Moldova au dat un nou impuls. Abonată la sfârșitul secolului, Mănăstirea Snagov din București s-a dezvoltat într-un centru de activitate literară cu cărți tipărite în limbile română, greacă, slavă și arabă.
Integrarea multor scriitori evrei în cultura română a dus la dileme identitare și dezbateri interne care au avut un impact semnificativ asupra operei lor. Mai mulți scriitori români, conștienți de problemele care îi afectau pe colegii lor evrei, au reflectat asupra acestor chinuri. Dezbaterea atinge dilema scriitorului evreu și român, sufletul și structura interioară a unui scriitor cu dublă rădăcini culturale.
În 1935, recenziile publicate de convingerea socialistă intelectuală românească Facla au organizat un sondaj intitulat „scriitori români și scriitori evrei”, în care scriitorii au fost rugați să găsească răspunsuri la întrebarea cum să rezolve problema.
Prima autoare de origine germană de pe lista noastră, Herta Muler, a devenit vizibilă publicului român după ce a primit Premiul Nobel pentru Literatură în 2009. Se naște la Timișoara și se caracterizează prin portretizarea peisajului deposedaților și a realității dureroase a celor prinși în spatele Cortinei de fier. Experiența personală a lui Muler despre persecuția minorității germane este punctul de plecare pentru majoritatea poveștilor sale.
Herta Muler, prima autoare de origine germană de pe lista noastră, s-a mutat în 1987 în Germania de Vest, unde a publicat majoritatea cărților sale. Titlurile ei cunoscute includ țara prunelor verzi, foamea, Îngerul și pașaportul. Ne place să citesc bucurestiul interbelic intimitatea secolului 19, Viata incepe vineri, Viitorul inceped luni.
Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre autorii români și cărțile lor, veți avea suficientă lectură bună pentru anii următori. Iată o listă cu cei mai populari autori din România, care, dacă sunt disponibili, sunt enumerați cu fotografii.
Romanul a fost publicat pentru prima dată în România în 1984 și a devenit imediat un succes, deși a fost un subiect sensibil al cenzurii și, probabil, și al cenzurii. Extrasul său a fost publicat în 2017 de Dalkey Archive Press în traducerea lui Alistair Ian Blyth.
Bobina magnetică este un termen folosit pentru a descrie bobina elicoidală, ultimul roman al lui Mircea Cărtărescu, considerat unul dintre cei mai mari scriitori români contemporani. Romanul de 800 de pagini prezintă manuscrisul unui scriitor eșuat care lucrează ca profesor de Limba română într-o școală primară din București. Își urăște slujba, iar visul său este să găsească o cale de a scăpa de închisoarea corpului său și de a găsi refugiu într-o a patra dimensiune.
Datorită dimensiunii, complexității și straturilor profunde ale narațiunii, Mircea Cărtărescu a fost considerat cel mai bun roman și este considerat unul dintre marii autori români contemporani. Lansarea de carte aglomerată și lista lungă de premii prestigioase pe care le-a primit pictează o imagine mai bună a popularității sale.
In Venea o moara pe Siret si Siret baltagul, Mihail Sadoveanu isi extinde frescele contemporane si isi adapteaza stilul de la romanele psihologice la naturalism si realism social. Ca fondator al Asociației Scriitorilor din România și ulterior președinte al Asociației Scriitorilor din România a fost membru al Academiei Române din 1921 și a primit Premiul Lenin pentru Pace în 1961.
Sadoveanu, un autor prolific după standardele românești, a publicat peste o sută de volume individuale. Ca autor de frunte al generației sale și unul dintre reprezentanții Scriitorilor Români, a fost privit ca un povestitor de primă clasă și a fost lăudat pentru modul său de a scrie și de a descrie peisajele rurale.