Despre

trofeul gala bt„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România“ îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

Promovarea lecturii, aducerea la rampă a celor mai buni profesionişti ai branşei, recompensarea şi încurajarea lor în ceea ce fac sînt de ani de zile întîmplări fireşti în atîtea ţări – scena culturală românească este de mult datoare cu un astfel de „gest“.

Gala BUN DE TIPAR este un proiect care a debutat în forță și care a crescut spectaculos, ediția a III-a a Galei (2014) înregistrînd o creștere semnificativă față de edițiile anterioare: cu 20% mai multe proiecte înscrise în competiție (peste 120 de instituții și peste 700, mai multe tipuri de profesioniști ai cărții recompensați (oamenii de Marketing și Comunicare, autorii de carte științifică, promotorii cărții): în total, 23 de premianți și 6 mențiuni speciale și 3 premii speciale ale, o evaluare mai dedicată (10 specialiști la ediția a III-a).

Începînd cu cea de a III-a ediție (2014), Gala Bun de Tipar are propriile trofee, realizate de artiștii vizuali Laurențiu Midvichi și Eugen Ilina.

Organizatori: Headsome Communication și Asociația Editorilor din România (AER).

 

O părere la “Despre

  1. Pingback: Gala Industriei de Carte din România şi-a anunţat finaliştii - GoodRead.ro

Comentariile sunt închise.